Glas: Vinglas bør krumme indad, så duften koncentreres i glasset. Desuden bør de være klare, så man kan se vinens farve tydeligt. Endelig bør de være store nok til at man kan nøjes med at fylde dem ca. en tredjedel. På den måde er der plads til at duften kan samles i glasset, og der er også plads til at slynge vinen i glasset, hvilket udvikler ekstra duft.
Temperatur: Ofte serveres rødvin ved stuetemperatur og hvidvin direkte fra køleskabet. Begge dele er et problem.
Kraftige rødvine smager bedst lige under stuetemperatur, og lettere rødvine bør være endnu koldere, helt ned til 15-16 grader.
Hvidvine smager bedst ved 10-12 grader, dog gerne 8 grader hvis der er tale om en sød vin.
Flasken må hellere være lidt for kold end lidt for varm, når den kommer på bordet, for vinens temperatur stiger relativt hurtigt, når den bliver skænket op i glasset.
Dekantering: Dekantering betyder omhældning. Det kan være på en karaffel, men det kan også være over i en tilfældig (ren og lugtfri) beholder og tilbage på flasken igen.
Som hovedregel er det ikke nødvendigt at dekantere vin. Men det kan i nogle tilfælde være en god ide af to vidt forskellige grunde:
1. At fjerne bundfald. Nogle vine udvikler med tiden bundfald, som er ubehageligt at få op i glasset. Derfor dekanteres ældre kvalitetsvine ofte inden servering. Hvis man holder op med at hælde på det rigtige tidspunkt, kan man sortere bundfaldet fra og dermed gøre det livet lettere, når vinen er serveret.
2. Iltning. Unge, kraftige vine kan via dekanteringens iltning få rundet eventuelle kanter af. Efter en kraftig iltning vil de typisk være knap så bastante og udvikle langt mere duft.
firmagaver |
firma gaver |
havemøbler |
brugskunst |
hynder |
trampolin |
parasol |
marmorkunst |
festtelt |
havetilbehør |
rattanmøbler |
partytelt |
teaktræ |
granit bænk |
sia
|
broste |
havestole |
haveborde |
gasgrill |
cafemøbler |
cabanaz |
zone company |
vinemballage |
puhlmann |
zone danmark |
design og brugskunst |
blomster og brugskunst |
design brugskunst |
brugskunst online |
vin emballage